U B. Mahali upriličeno otvorenje tradicionalnog nogometnog turnira u znak sjećanja na šehide

Na šehidskom spomen – obilježju u B. Mahali u petak nakon džuma namaza je održano otvorenje tradicionalnog nogometnog turnira, koji se igra u ovoj visočkoj mjesnoj zajednici, a u znak sjećanja na šehide iz B. Mahale, ali i sa cijele visočke općine i BiH.

„Posebna mi je čast što sam s vama bio i prethodnih godina i cijenim sve što činite za svoje komšije šehide koji su dali svoj život da bismo mi danas bili ovdje, govorili, sjećali se, i u miru na drugačiji način borili se za našu dragu domovinu BiH. Drago mi je što sam danas ovdje i što imamo ovakvo lijepo spomen-obilježje, i moram da se zvanično i javno zahvalim efendiji Šabiću koji je bio motor koji je pokretao sve nas koji smo bili u državnoj službi da osiguramo finansijska sredstva  i papire da bismo realizovali ideju koju je on kreirao. Ja mu se iskreno zahvaljujem što je utkao svoj trud i zalaganje da danas imamo ovakvo spomen-obilježje, a naravno i svima vama koji ste pratili našeg uvaženog efendiju. Također, važno je pomenuti da je malo naselja u Visokom koja na ovakav način obilježavaju, cijene i daju maksimalan doprinos da se održi sjećanje na naše najhrabrije sinove. U to ime se vama zahvaljujem i poručujem da će Gradska uprava biti velika podrška da ovo bude kontinuitet i da u narednim godinama bude na još višem nivou.“ – poručio je u svom obraćanju gradonačelnik Mirza Ganić.
Prisutnima se uime šehida B. Mahale obratila i kćerka šehida Lejla Muslija, kao i Emir Muslić u ime Organizacionog odbora turnira u B. Mahali.
U prigodnom programu koji je pripremljen, predstavili su se i učenici mekteba džamije u B. Mahali, a na kraju su se svi prisutni dovom i učenjem fatihe još jednom prisjetili svih naših šehida.