Druženje članova visočkih sportskih klubova za kraj uspješne sportske godine u Visokom

Sinoć je u Kulturnom centru Altindag održano zajedničko okupljanje i druženje članova NK „Bosna“, RK „Bosna“ i KK „Visoko“, a pored igrača i članova ovih visočkih sportskih kolektiva druženju su prisustvovali i gradonačelnik Mirza Ganić, kao i predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Visoko, te privrednici.

Bila je ovo prilika da se rezimira uspješna sportska godina, a prisutne su pozdravili Emir Bešlagić uime RK „Bosna“, Edin Fazlić kao predstavnik KK „Visoko“, te Nermin Kadrić predsjednik NK „Bosna“ koji se uime kolektiva NK „Bosna“ posebno zahvalio na svemu što je u proteklom periodu učinio za sportske kolektive gradonačelniku Mirzi Ganiću, a ovom prilikom mu simbolično uručio i dres sa brojem 12. Gradonačelnik se zahvalio na ovom gestu te istaknuo kako mu je drago da ga je ekipa prihvatila u svoj tim i kazao kako će s ponosom nositi ovaj dres.

– Zatekli smo teško stanje u našim sportskim klubovima, stalna dugovanja koja su pristizala i u kratkom periodu smo uspjeli zajedno sve to da saniramo, vratimo međusobno povjerenje i ono što je najvažnije opstanemo u ligama u kojima se takmičimo, ali i da napredujemo. Uz podršku Gradske uprave uspjeli smo da sačuvamo RK „Bosna“ u Premijer ligi, stabilizujemo NK „Bosna“, a košarkaši koji ranije nisu imali nikakvu podršku su napravili značajnu priču svojim rezultatima. Danas se u Visokom osjeti sportska euforija. Mi smo  ispoštovali sve što smo obećali, a kada je bilo najteže dali smo još veću podršku. Naravno ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez vas, članova uprave i igrača, uspjeli smo zajedno da se pokrenemo, počnemo da pravimo pozitivne rezultate i evo nas danas zajedno, družimo se, razgovaramo i šaljemo poruku da Visoko zaslužuje mir, slogu i zajedništvo, jer samo tako možemo uspjeti i napraviti dobar rezultat. – kazao je u obraćanju gradonačelnik Ganić.

Gradonačelnik je nagrađen i velikim aplauzom kada je saopćio informaciju da je usvojen budžet u kojem je opredijeljeno 280.000 KM za ligaške sportove, što je značajno povećanje u odnosu na ovogodišnjih 200.000 KM.

– Pozivam vas da i naredne godine budemo zajedno, da pravimo lijepe i pozitivne priče, a podrška neće izostati. Opredjeljenjem sredstava iz budžeta pokazujemo da će ta podrška biti još veća i snažnija, a ako bude dobar rezultat siguran sam da će i podrška naših privrednih subjekata biti veća. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Ovo druženje je organizovano povodom kraja godine, ali i sjajne saradnje i dobrih rezultata koji su postignuti u godini koja je na izmaku.