Uspješne Visočanke Nedžmina Dervišević i Selma Rajkić na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Mirza Ganić danas je u svom kabinetu ugostio Nedžminu Dervišević i Selmu Rajkić. Riječ je o našim sugrađankama koje su Visoko na najbolji mogući način predstavile u oblastima kojima se bave.

Nedžmina Dervišević je poručnica u OS BiH, a uspješno je završila obuku na Vojnom logističkom univerzitetu u Virdžiniji (SAD) gdje je proglašena za najboljeg stranog polaznika.

Selma Rajkić je sa svojim timom s Pravnog fakulteta u Sarajevu osvojila regionalno takmičenje iz studentskog prava Jugoistočne Europe, te se plasirala na svjetsko takmičenje koje će se u aprilu održati u Oxfordu.

– Ovaj prijem je poruka i drugim mladim ljudima iz našeg grada da smo uvijek uz one koji postižu dobre rezultate, ali smo ovdje i da ih motivišemo. Sretan sam što imamo mlade ljude koji se bore i obrazuju, jer znanje je moć, a svakako ovi vaši uspjesi su imali ogroman odjek u cijeloj zemlji, pa ste i na taj način još jednom u svijet poslale pozitivnu priču iz našeg Visokog. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Nedžmina Dervišević se zahvalila na prijemu i podršci od strane Gradske uprave i gradonačelnika Mirze Ganića.

– Drago nam je da imamo priliku ispričati naše priče, ali i da učestvujete u promociji vojnog poziva koji sam ja odabrala. Bilo je jako simpatično i fino vidjeti naslove u medijima gdje je pored mog imena pisalo Visočanka, i to je glavni cilj, jer gdje god odem predstavljam svoju porodicu, Oružane snage BiH i naravno svoj grad Visoko. – istaknula je Nedžmina.

Selma Rajkić se također zahvalila na prijemu u Gradskoj upravi Visoko, kazavši kako njeni uspjesi trenutno možda izgledaju ne tako veliki, ali da se nada da će se to promijeniti nakon nastupa u Oxfordu naredne godine. – Pravimo iskorak i imamo mnogo pozitivnih priča o mladim ljudima iz Visokog. Voljela bih da se ova praksa podrške i prijema nastavi, imamo mnogo potencijala i nadam se da će se ove lijepe priče i nastaviti. – kazala je Selma.

Na samom kraju prijema gradonačelnik je Nedžmini i Selmi uručio i prigodne poklone i zaželio mnogo sreće u nastavku karijera.