Blagdanski prijem i ručak u Franjevačkom samostanu

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, predsjedavajući vijeća Nikola Pekić, kao i zastupnica u Skupštini ZDK Mirela Mateša Bukva danas su prisustvovali prazničnom ručku i prijemu čiji domaćin je bio gvardijan Franjevačkog samostana svetog Bonaventure u našem gradu, fra Franjo Radman. U pitanju je okupljanje koje prerasta u tradiciju, a pored gradonačelnika i njegovih saradnika prisutni su bili i predstavnici Islamske zajednice, paroh visočki protojerej Miljan Rađenović i glavni imam Midhat ef. Čakalović.

– Danas smo se okupili kod naših domaćina u Franjevačkom samostanu da bismo se družili i razgovarali o godini koju ostavljamo iza sebe, ali i narednoj godini i planovima koje imamo. Ponosan sam što se zajednički okupimo nekoliko puta tokom godine, što jedni drugima pomažemo, podržavamo jedni druge i zajednički realizujemo neke projekte. Ovo je bila prilika da čestitamo blagdane koji su bili prije nekoliko dana, ali i one koji nam uskoro dolaze, da se ponovo okupimo, ali i da još jednom pokažemo da sloga, mir i zajedništvo nemaju alternative i da je to jedini ispravan put za nas, naše sugrađane i naše Visoko. – kazao je nakon prijema gradonačelnik Mirza Ganić.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da čestita blagdane vjernicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti, a svim Visočanima da uputi čestitke povodom Nove 2023.godine.