Braća Šabanović i gradonačelnik Ganić Domu zdravlja Visoko uručili aparat za kisik i značajnu količinu dezinfekcionih sredstava

Zbog teške trenutne situacije izazvane pandemijom virusa Covid 19 i potreba svih nas, visočki privrednici Nijaz i Edin Šabanović s gradonačelnikom Mirzom Ganićem danas su za potrebe COVID ambulante u JU “Dom zdravlja” Visoko uručili aparat za kisik i značajnu količini dezinfekciona sredstva za sve ambulante.

Gradonačelnik Ganić se zahvalio braći Šabanović na ovoj prijeko potrebnoj donaciji, jer većina COVID pozitivnih pacijenata zahtjeva kiseoničku podršku, ističući da je trenutna situacija na tržištu s aspekta dostupnih količina kisika jako ograničena.

“Kao što sam prošli put rekao privrednici su partneri i prijatelji svoje lokalne zajednice, te zajedno sa Gradskom upravom su u borbi za zdravlje svakog čovjeka.
U narednom periodu zajedno ćemo raditi na uređenju ove zdravstvene ustanove kako bismo unaprijedili segment pružanja usluga”, izjavio je gradonačelnik Mirza Ganić.