Delegacija iz Gornjeg Vakufa posjetila Visoko

U maloj sali Gradske uprave Visoko u petak 2.jula 2021.godine upriličen je prijem za predstavnike Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Gornjeg Vakufa. Delegacija iz Gornjeg Vakufa, u kojoj su bili predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, načelnik Sead Čaušević, kao i glavni imam i ratni komandanti, zajedno sa domaćinima iz Visokog posjetila je Centralno spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Visokog, kao i spomen obilježje šehidima iz Gornjeg Vakufa, Muharemu Hadžiabdiću, Daudu Begoviću i Nihadu Omeragiću, koji su svoje živote dali za našu domovinu u akciji deblokade Sarajeva u junu 1995.godine u rejonu Vratnice.

Goste je u Gradskoj upravi Visoko dočekao gradonačelnik Mirza Ganić, kao i predstavnici Organizacije šehida i poginulih boraca Visoko, te visočki ratni komandanti.

„Mi već dugi niz godina dolazimo u Visoko i ovo su postali tradicionalni posjeti. Zahvalni smo na dosadašnjoj saradnji koju imamo i za koju smo uvjereni da će biti nastavljena i u budućnosti.“ – kazao je Mirsad Delić iz Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Gornjeg Vakufa.

Gradonačelnik Mirza Ganić je istaknuo kako su ovakvi posjeti pozitivna priča, kako se jedni s drugima trebamo družiti, biti jedni uz druge i ne zaboraviti sve ono što se desilo.

„Uime delegacije i građana Gornjeg Vakufa prenosim selame i čestitke na mandatu gradonačelnika i želim puno uspjeha i da budete u pravom smislu čovjek koji razumije običnog građanina“ – poručio je načelnik Gornjeg Vakufa svom kolegi iz Visokog te dodao kako ova saradnja traje godinama, da su organizacije, ali i gradovi postali pobratimi, te se nada da će saradnja biti još bolja, da će se nastaviti, a da će i visočke delegacije otići u uzvratnu posjetu.