Delegacija Muftijstva sarajevskog posjetila Medžlis Islamske zajednice Gračanica

Delegacija Muftijstva sarajevskog na čelu sa muftijom Nedžadom Grabusom, te rukovodiocem Službe za vjerske poslove i obrazovanje dr. Ahmedom ef. Purdićem i dr. Senadom Ćemanom, danas je posjetila Medžlis Islamske zajednice Gračanica. Domaćini su im bili glavni imam Senaid ef. Uzunović, predsjednik Medžlisa Kemal Baković, kao i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić i direktor Medrese „Osman ef. Redžović“ Dženan Handžić.

U pitanju je redovni obilazak medžlisa i susreti sa imamima i drugim vjerskim licima, kako bi se članovi Muftijstva upoznali sa ljudima na terenu.

– Što god budemo u mogućnosti potrudit ćemo se da pomognemo, a posebno nam je drago da je ovom našem dolasku i obilasku prisustvovao i gradonačelnik Mirza Ganić, s kojim ćemo uskoro imati i zvanični susret u Gradskoj upravi Visoko. Drago mi je da smo imali priliku razgovarati, da čujemo ljude i vaše mišljenje i kako možemo biti uz vas. – kazao je između ostalog muftija Nedžad ef. Grabus.

Tokom susreta i sastanka obratili su se i imami Medžlisa IZ Gračanica koji su naglasili kako je najveći problem s kojim se susreću sve manji broj djece u mektebima i „bijela kuga“ koja prazni naše gradove i sela.

Gradonačelnik Mirza Ganić je također delegaciju upoznao sa aktivnostima Medžlisa Gračanica, te napomenuo kako imaju punu podršku Gradske uprave, koja shodno svojim mogućnostima pomaže u svim projektima i akcijama, poput pomoći u izgradnji zgrade Medžlisa Islamske zajednice u Gračanici, organizaciji Škole Kur'ana, ali i u drugim aktivnostima.

Nakon posjete Gračanici delegacija Muftijstva je posjetila i Medresu „Osman ef. Redžović“ gdje im je domaćin bio direktor te školske ustanove Dženan Handžić.