Đoković se zahvalio gradonačelniku Ganiću na tituli Počasnog građanina Visokog

Iako je tokom svog petog posjeta Bosanskoj dolini piramida Novak Đoković u Visokom proveo „samo“ jedan vikend, odnosno subotu i nedjelju, i ovoga puta je uživao u svim čarima Prahistorijskog podzemnog kompleksa tunela Ravne, ali i u porodičnim obilascima parka „Ravne 2“, te u šetnji sa dr. Osmanagićem po stazi Pyramid Trail.

Ovoga puta nije bilo vremena za obilazak još nekih lokacija, ali je prvi reket svijeta dolazak iskoristio i da bi razgovarao sa gradonačelnikom Visokog Mirzom Ganićem. Novak se gradonačelniku zahvalio na priznanju koje je, kao jedan od najvećih ambasadora Visokog u svijetu, dobio od Gradskog vijeća Visoko, tituli Počasnog građanina Grada Visoko, te kazao kako će u jednom od skorašnjih dolazaka sa zadovoljstvom prisustvovati i zvaničnom uručenju ovog priznanja.

Gradonačelnik Ganić se također zahvalio Đokoviću za svu promociju koju je napravio za grad na čijem je čelu, te je Novaka informisao i o brojnim pozitivnim pričama koje se dešavaju u Visokom, a posebno sa projektima čiji je cilj daljnji turistički razvoj visočke doline piramida, u čemu velike zasluge pripadaju i jednom od najboljih sportista svijeta svih vremena.