Dodijeljene nagrade i priznanja za najljepše bašte i balkone u gradu Visoko u 2021.godini

U Velikoj sali Gradske uprave u utorak 31.augusta je održana dodjela priznanja i nagrada za najljepše bašte i balkone na području grada Visoko u 2021.godini. Na osnovu raspisanog Javnog poziva na konkurs se prijavilo ukupno jedanaest kandidata, a svim kandidatima su uručene zahvalnice, dok su najuspješniji dobili priznanja, zahvalnice, kao i nagrade. Učesnicima ovog, sada već tradicionalnog izbora, obratio se i zahvalio na učešću i gradonačelnik Mirza Ganić, a istaknuto je kako su svi prijavljeni kandidati, kao i njihove bašte i balkoni pobjednici, jer daju svoj doprinos za ljepšu lokalnu zajednicu.

U konkurenciji izbora najljepše bašte prvo mjesto je pripalo Amini Hajlovac, drugo je osvojila Senida Hrnjić, a treće Mehmed Vranac.

U kategoriji najljepših balkona prva nagrada je pripala Ismetu Omerhodžiću, druga Esmi Bukva, a treća Samri Kosovac, dok su dodijeljene i utješne nagrade koje su osvojili Arman Hodžić, Sabaheta Džafić, Admira Vračo, Hava Kadrić i Mirnesa Goga.

– Želim da se uime učesnika zahvalim Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem na divnoj manifestaciji. Dobitnici ovih priznanja su jedna sjajna kockica u životu i radu Visokog i velika mi je čast da se mogu obratiti i zahvaliti uime svih dobitnika nagrada. – kazao je Ismet Omerhodžić, čija je balkon proglašen za najljepši balkon u gradu Visoko u 2021.godini.