Nogometnom, rukometnom i košarkaškom klubu uplaćena značajna finansijska sredstva

U Gradskoj upravi Visoko gradonačelnik Mirza Ganić je sa predstavnicima NK “Bosna” Visoko, RK “Bosna” Visoko i KK “Visoko” Visoko potpisao Protokol o načinu i dinamici isplate finansijskih sredstava iz Budžeta Grada Visoko u korist ovih klubova u 2021. godini.

“Zahvaljujem se na podršci, trudit ćemo se da se sredstva utrošimo na najbolji način, osiguramo i dodatna te učinimo da klubovi budu svijetle tačke našeg grada, a ne tamne mrlje,” istakao je Nermin Kadrić, predsjednik upravnog odbora NK “Bosna” Visoko.

Član uprave RK “Bosna” Visoko Edin Bukva je izjavio da su svima poznate turbulencije koje su se u prethodnom periodu u klubu dešavale te istakao da je trenutno primarni cilj kluba ostati u Premijer rukometnoj ligi BiH dok se ne stvore uslovi da se stvari poslože i krene se naprijed.

Predsjednik KK “Visoko” Visoko Irfan Drpljanin se takođe zahvalio na novčanim sredstvima i povjerenju. “Uz Vašu podršku i naš rad, smatram da ćemo uspjeti napraviti lijepu priču, da će se za nas još čuti i da Visoko može postati i grad košarke”, rekao je Drpljanin.  

Za potrebe ova tri kluba iz Budžeta Grada Visoko za 2021.godinu izdvojeno je ukupno 200.000KM i to po 95.000KM za NK “Bosna” Visoko i RK “Bosna” Visoko te 10.000KM za KK “Visoko” Visoko.