Grad Visoko obezbijedio 2 miliona i 100 hiljada KM grant sredstava za realizaciju projekta vodosnabdijevanja

Grad Visoko zajedno sa JKP Visoko obavještava javnost i stanovništvo grada Visoko, da je Investicioni okvir za Zapadni Balkan (WBIF-Western Balkan Investiment Framework) na sjednici održanoj 10. i 11. decembra 2020. godine, odobrio grant sredstva JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko u iznosu od 2 miliona i 100 hiljada KM, u cilju podrške realizaciji “Projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema Grada Visoko“.

“Ova sredstva su rezultat uspješne implementacije “Projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema Grada Visoko“, ali i niza aplikacija za GRANT sredstva koje smo u prethodnom periodu mi podnijeli. Ova sredstva planirana su za četvrtu fazu projekta vodosnabdijevanja.”, kazala je gradonačelnica Visokog Amra Babić.

Investicioni okvir za Zapadni Balkan (WBIF-Western Balkan Investiment Framework) prepoznao je vrijednost “Projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema Grada Visoko“, te na ovaj način davanjem podrške u vidu grant sredstava potvrdio uspješnost dosadašnje realizacije navedenog projekta.

Sredstva u iznosu od 2 miliona i 100 hiljada KM bit će utrošena za završetak implementacije “Projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema Grada Visoko“ u sljedećim mjesnim zajednicama: Srhinje, Vratnica i Poriječani, a sve prema ranije utvrđenom planu realizacije navedenog projekta.

Očekujemo da će navedena grant sredstva biti operativna sredinom 2021. godine.

 

Press Grada Visoko