Grad Visoko podržao rad Javne kuhinje u našem gradu

Danas je u kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića potpisan Sporazum o realizaciji transfera u iznosu od 5.000 KM Udruženju „Mladi volonteri“ Visoko, a kao podrška radu Javne kuhinje u našem gradu.

– Ovim aktivnostima ispravljamo dugogodišnju nepravdu, jer Grad Visoko u ranijem periodu nije finansirao rad javne kuhinje. S druge strane viši nivoi su učestvovali u finansiranju, tako da je red i logičan slijed da Grad Visoko podrži rad, a nadam se da će u budućnosti ova sredstva podrške biti i veća. Lično bih volio da u Visokom nemamo razloga za jedno ovakvo mjesto, međutim pošto je situacija takva kakva jeste na nama je da se potrudimo da javna kuhinja normalno funkcioniše, a da korisnici imaju kvalitetne obroke. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Uime Udruženja „Mladi volonteri“ sporazum je potpisao predsjednik Belmin Debelac.

– Činjenice je da od Grada Visoko nismo imali podršku i drago mi je i cijenim što smo podržani i što smo se danas sastali u Gradskoj upravi. Ova podrška će značiti i našim korisnicima u čije ime se zahvaljujem, a posebno mi je drago da smo sporazum potpisali u ove mubarek dane pred početak mjeseca ramazana. Još jednom bih naglasio da mi je jako bitno što je javna kuhinja prepoznata od strane Grada Visoko koji je i jedan od osnivača same kuhinje. – istaknuo je Debelac.

Javna kuhinja u Visoko otvorena je prije devet godina, a svakodnevno njene usluge koristi oko 80 korisnika.