Grad Visoko sufinansira i podržava registraciju 20 novih mikro biznisa

Danas je u prostorijama Gradske uprave svečano potpisan Ugovor o saradnji između Grada Visoko i HELP-a čime je počela implementacija regionalnog Projekta „Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu koji finansira Vlada Savezne Republike Njemačke. Projekat ima za cilj obezbjeđenje podrške održivom zapošljavanju kroz ciljanu podršku kompetitivnim privrednim sektorima. Konkretno, rezultat implementacije Projekta će biti 20 novih registrovanih mikro biznisa na teritoriji grada Visoko, koji će biti podržani nenovčanim grantom u iznosu od 2.500,00 eura za nabavku opreme ili unapređenje poslovanja.
Svi zainteresovani građani, uskoro će biti u prilici da prisustvuju info sesijama na kojima će detaljno biti predstavljen Projekat, način apliciranja, smjernice i konkretni koraci. Info sesije će biti održane u Velikoj sali Gradske uprave Visoko i mjesnim zajednicama Moštre, Gračanica i Kralupi.
U narednih par dana će biti objavljen poziv sa tačnim datumima i vremenom održavanja info sesija.
Za realizaciju ovog Projekta Grad Visoko je obezbijedio 21.360,00 eura, odnosno 40%, dok ostatak finansira organizacija HELP, i krajnji korisnik 20%.