Gradonačelnik Ganić na sastanku sa predstavnicima EBRD-a


Danas je u sjedištu EBRD – a (Europska banka za obnovu i razvoj) u Sarajevu održan sastanak gradonačelnika Visokog Mirze Ganića i direktora JKP “Visoko” Almira Hadžialića sa predstavnicima ove institucije. 

Teme sastanka bili su modeli pojeftinjenja cijene vode i komunalnih usluga u Visokom, kao i realizacija grant sredstava kako bi se krenulo u raspisivanje tendera za proširenje vodovodne mreže u Srhinju i Porječanima.

– Ono što mi je osnovni cilj od dolaska na gradonačelničku poziciju jeste zadovoljstvo naših građana, kao i modeli kojima im možemo biti na usluzi i pomoći im. Do sada smo realizovali dosta projekata i subvencija po različitim osnovama, a paralelno od samog početka mandata tražimo model da pojeftinimo cijenu vode, a s tim ciljem smo održali i današnji sastanak, koji je bio itekako konstruktivan. Kao Grad smo obezbijedili sredstva za sufinansiranje cijene vode našim građanima, samo je još neophodno doći do adekvatnog modela koji će nam omogućiti pojeftinjenje obzirom da smo zatekli ugovore koji nas ograničavaju – istaknuo je gradonačelnik Ganić.


Pored ovog pitanja, na sastanku je razgovarano i o proširenju vodovodne mreže na Srhinje i Porječane.

– Dobili smo upute i već od danas idemo sa pripremama za ovaj izuzetno važan projekat. Angažovat ćemo konsultante za izradu potrebne dokumentacije, izvršiti pripreme za raspisivanje tendera i kao i druge neophodne pripreme, a kako bismo ubrzali proces i odmah čim sredstva postanu operativna krenuli u realizaciju. – kazao je direktor JKP “Visoko”.