Gradonačelnik Ganić održao sastanak sa predstavnicima Mjesne zajednice Centar

Gradonačelnik Mirza Ganić sa svojim pomoćnicima i saradnicima, kao i direktorima i predstavnicima JKP „Visoko“, JP „Ekoenergija“, Centra za socijalni rad i Policijske stanice Visoko, održat će u narednim danima sastanke sa predsjednicima i predstavnicima svih mjesnih zajednica sa područja grada Visoko.

Danas je održan sastanak sa predstavnicima Mjesne zajednice Centar. Kako naglašava gradonačelnik Ganić ova praksa bi trebala postati redovna, te da se barem dva puta godišnje organizuju ovakvi sastanci na kojima bi predstavnici mjesnih zajednica upoznali Gradsku upravu Visoko sa problemima i aktuelnostima, a s druge strane bi se stvorila koordinacija i bolja komunikacija između mjesnih zajednica i službi Grada Visoko, ali i javnih ustanova i preduzeća.

Na početku sastanka gradonačelnik je predstavnike MZ Centar upoznao sa aktivnostima u ovoj gradskoj mjesnoj zajednici. Novo obdanište u Prijekom, proširenje puta u ovom naselju, ali i procedure oko pojeftinjenja cijene vode su osnovne stvari kojima će biti posvećena posebna pažnja, ali i uređenje same gradske jezgre, koja bi trebala dobiti izgled kakav zaslužuje administrativno sjedište svakog grada.

Prema riječima predstavnika ove mjesne zajednice, osnovni problemi stanovnika vezani su za infrastrukturu, vodosnabdijevanje, kao i asfaltiranje i sanaciju ulica. Mnogo toga je i dogovoreno na ovom sastanku, pa će se tako u narednom periodu ići u sanaciju Kožarskog mosta, rješavanje proširenja puta u Prijekom, kao i puta prema gornjem dijelu ovog naselja, ali i rješavanje korita rijeke Fojnice u Prijekom, koje je do sada zadavalo nevolje stanovnicima koji žive u ovom dijelu naselja. Otvorene su i brojne druge teme, a odgovore su ponudili i direktori javnih preduzeća i ustanova, kao i PS Visoko, a još jednom je zaključeno kako će se u narednom periodu posvetiti posebna pažnja kako bi sama gradska jezgra postala uređeno administrativno središte grada.

Gradonačelnik je pozvao sve predstavnike mjesnih zajednica da se aktivno uključe prilikom realizacije projekata, te da na terenu prate tok i dinamiku radova.

Gradonačelnik je naglasio kako će se u budućem periodu pokušati aplicirati na velike, kapitalne projekte, čime bi se umanjilo djelimično rješavanje velikih problema na području grada Visoko i čime bi bili realizovani veliki i vrijedni projekti.

Sekretar Gradskog vijeća Grada Visoko Zekija Omerbegović je informisala predstavnike mjesnih zajednica o usvajanju Statuta Grada Visoko, te pripremu i za usvajanje statuta mjesnih zajednica.

Početkom proljeća planirana je i velika akcija čišćenja kompletnog grada, pa su pozvani i predstavnici mjesnih zajednica da se zajednički sa javnim preduzećima uključe u ovaj projekat uređenja našeg grada.

Sastanci sa predstavnicima mjesnih zajednica bit će nastavljeni i u narednim danima, a planirano je da budu održani sa svih 26 mjesnih zajednica sa područja grada Visoko.