Gradonačelnik Ganić se susreo sa predstavnicima BZK „Preporod“

Predstavnici Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ na čelu sa predsjednikom visočkog ogranka Mersedom Šahinovićem, posjetili su gradonačelnika Grada Visoko Mirzu Ganića. Bila je ovo prilika da prisutni upoznaju gradonačelnika sa dugogodišnjim radom ove zajednice, najbitnijim projektima koje su realizovali u proteklom periodu, ali i problemima s kojima su se suočavali u posljednjih nekoliko godina, kada je doveden u pitanje i sam rad „Preporoda“.

Ono što su istaknuli kao najveće probleme s kojima se susreću u Visokom jeste finansiranje, kao i prostorije udruženja, koje su im neophodne za buduće aktivnosti koje planiraju.

– Moram naglasiti da polako ali sigurno vraćamo kulturu u Visoko, brojne institucije kulture godinama su bile bez ikakve podrške, a danas tu podršku imaju svi, tako i „Preporod“ čiji rad smo u proteklom periodu uspjeli da podržimo na brojne načine. Što se tiče samih prostorija stojimo na raspolaganju i čim budemo imali popis poslovnih prostora Grada Visoko riješit ćemo i taj problem, a od „Preporoda“ i u budućnosti očekujemo značajne kulturne projekte koji će u najboljem svjetlu predstaviti naš grad. – kazao je gradonačelnik Ganić, te dodao kako BZK „Preporod“ ima njegovu punu podršku u radu i svim budućim aktivnostima.