Gradonačelnik Ganić se susreo sa predstavnicima Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić danas je upriličio prijem za predstavnike Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, a uz direktora udruženja Fikreta Kubata, gradonačelnika je posjetio i naš mali heroj, dječak Afan Habibović. Povod današnjeg susreta bilo je potpisivanje Sporazuma kojim je Grad Visoko podržao rad ovog udruženja sa 10.000 KM, ali se govorilo i o brojnim projektima udruženja, kao i projektu koji nas očekuje ove jeseni u Visokom, a čiji je inicijator upravo Afan.

– Izuzetno mi je drago da nastavljamo kontinuitet ovakvih lijepih priča i saradnju sa ovakvim udruženjima, a posebno mi je drago da smo u ove dvije godine realizovali i značajna sredstva podrške prema Centru za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Dobrinju. Ovakva podrška donosi i velike rezultate, a ono najbitnije jeste da podržavamo i pomažemo naše najmlađe u borbama, koje zajedno sa svojim roditeljima i najbližima, vode protiv opakih bolesti. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Direktor udruženja se zahvalio, na kako je kazao, kontinuiranoj podršci koju imaju od Grada Visoko i gradonačelnika Ganića.

– Iskreno smo zahvalni jer su ovo zaista značajna sredstva koja će unaprijediti naše aktivnosti, ali nam omogućiti i nove projekte. Naše udruženje postavlja nove standarde u radu nevladinog sektora i drago nam je da ste nas podržali. – istaknuo je Kubat.

A novi projekat koji se sprema i čiji je inicijator Afan Habibović jeste utrka pod nazivom „Zlatni krug“ koja bi trebalo da se održi u Visokom u mjesecu septembru. Gradonačelnik Ganić je dao punu podršku za organizaciju ove utrke koja će imati humanitarni karakter, ali i okupiti brojne sportiste i poznate ličnosti.