Gradonačelnik Mirza Ganić ispratio našu najbolju sportašicu Elvedinu Muzaferija na ZOI u Peking

Danas je gradonačelnik Mirza Ganić na Zimske olimpijske igre u Peking ispratio našu najbolju sportašicu Elvedinu Muzaferija. Sa Elvedinom je bila i njena ekipa koja je prati na igrama, Johanna Tikannen trenerica i serviser Andrea Peretti.

– Izuzetno sam sretan, a isto toliko i ponosan da imam priliku da kao gradonačelnik Visokog na Olimpijske igre ispratim našu Visočanku Elvedinu Muzaferija. Sreća i ponos su još veći ako znamo da će Elvedina predvoditi našu delegaciju na otvorenju igara, te imati najveću čast koja se može ukazati jednom sportisti, a to je da nosi zastavu naše domovine na otvorenju planetarne manifestacije. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Ovo će Elvedini biti drugi nastup na Zimskim olimpijskim igrama, a nakon odličnih rezultata u posljednje vrijeme, svi se možemo nadati da nas Elvedina obraduje i dobrim rezultatom u Pekingu.

– Elvedini, njenom timu, kao i kompletnoj našoj delegaciji u Pekingu želim mnogo sreće i uspjeha, a na nama je da u skladu sa mogućnostima koje imamo, podržimo Elvedinu na putu prema novim dobrim rezultatima, a i sam njen nastup na igrama već je ogromna promocija naše zemlje i našeg Visokog. – istaknuo je Ganić.