Gradonačelnik Mirza Ganić na svečanosti povodom Dana Gimnazije Visoko


Prigodnim programom u izvedbi učenika, podjelom diploma i priznanja najuspješnijim učenicima i osoblju, kao i obraćanjem direktora Samira Puriševića i gradonačelnika Visokog Mirze Ganića, danas je svečano obilježen Dan Gimnazije Visoko.
Direktor Purišević je u svom obraćanju govorio o svim uspjesima koje su ostvarili učenici ove školske ustanove u školskoj godini koja završava, a gradonačelnik Ganić je istaknuo kako mu je čast biti na obilježavanju Dana Gimnazije, te kako je i do sada, s drugih pozicija, uvijek bio uz ovu školsku ustanovu.
– U proteklom periodu bili smo partneri Gimnazije i to mi je posebno drago. Obzirom da je direktor pomenuo privrednike, moram istaknuti da su privrednici partneri lokalne zajednice, i zbog toga i mi moramo mijenjati svijest i cijeniti njihov doprinos, jer su stali uz sve naše institucije i ustanove, kako bi pomogli i unaprijedili rad, i ovom prilikom se zahvaljujem što ih imamo. Naglasio bih na kraju da je Gimnazija Visoko visočki brend koji se prepoznaje i cijeni na fakultetima i to nas posebno raduje. Učenicima želim da upišu fakultete i budu uspješni, da sutra budu ono što smo mi danas, a svima čestitam Dan škole i da u narednoj godini budemo još sretniji i ponosniji i na rezultate, ali i na unapređenje uslova u školi. – kazao je gradonačelnik Ganić.
U svečanom dijelu programa direktor Gimnazije je dodijelio i zahvalnicu gradonačelniku Mirzi Ganiću za dugogodišnju podršku i unapređenje odgojno-obrazovnog rada.
U školskoj godini koja završava u Gimnaziju Visoko je ukupno upisano 292 učenika, koji su raspoređeni u 14 odjeljenja. Tokom školske godine učenici i osoblje su ostvarili značajne rezultate na takmičenjima i sportskim aktivnostima, a realizovane su i brojne radionice, posjete, kao i časovi terenske nastave.