Gradonačelnik Mirza Ganić porodici Seferović uručio ključeve obnovljene kuće

Uz pomoć Udruženja „Oslonac“ iz Tešnja, te u saradnji sa Gradskom upravom Visoko i visočkim privrednicima, porodica Seferović iz Gornjih Poriječana napokon će imati krov nad glavom i mjesto gdje će moći ugodno da žive. Naime, uz pomoć pomenutog udruženja, ali i velikog broja visočkih privrednika koji su se uključili, Seferovići su dobili novu kuću, koja je zamijenila staru i trošnu kućicu u kojoj je bilo nemoguće živjeti.

– Želim da se zahvalim Udruženju „Oslonac“ na čelu sa našim nekadašnjim načelnikom Fuadom Šišićem, koji je pokazao da se mogu realizovati lijepi projekti i izvan općine Tešanj. Danas smo u fazi realizacije jednog humanog projekta koji rješava probleme porodice Seferović. Posebna mi je čast što smo imali priliku da sarađujemo sa gospodinom Šišićem, a s druge strane što imamo naše privrednike koji su pokazali u protekloj godini da su spremni da pomažu tamo gdje je potrebno, od pomoći u borbi protiv pandemije i nabavke različite opreme, do ovih stvari koje su humanog karaktera i direktne pomoći građanima. U svoje i ime Gradske uprave se zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom trajnom dobru, jer osnovni moto i cilj su da se uradi dobro djelo i mislim da smo ga danas uradili i riješili velikog problema porodicu Seferović. – poručio je gradonačelnik Mirza Ganić.

Nakon toga su uručeni kljjučevi nove kuće porodici Seferović, a gosti su obišli kuću te se uvjerili u kvalitet radova i vidjeli šta je sve napravljeno. Izgradnja objekta je ugovorena sa zvaničnim partnerom udruženja firmom „Mušinbegović gradnja“, izvođač radova je bio Obrt „Mer“, projekat je realiziran prije roka od 90 dana, a Seferovići su dobili mjesto ugodnog življenja.