Gradonačelnik Mirza Ganić posjetio kompaniju „Firing“


Gradonačelnik Mirza Ganić danas je obišao visočku kompaniju „Firing“ d.o.o gdje su ga sa radom ove renomirane firme upoznali njeni vlasnici. U pitanju je firma koja je nastala 1993.godine, a ono čime se bave jeste oblast zaštite od požara i zaštite na radu, izrade projektne dokumentacije, kao i trgovinom vatrogasnom opremom.

Prema riječima vlasnika firma danas ima 11 zaposlenika, a desetero su inžinjeri. Zastupnici su renomirane svjetske kompanije „Rosenbauer“ koja je vodeći svjetski proizvođač vatrogasnih vozila, sistema za gašenje požara i zaštitu od katastrofa.


– Izuzetno sam ponosan što naš grad ima jednu ovakvu specijaliziranu kompaniju, a pored razgovora koji smo imali, uspjeli smo obići i dio ove firme, te se na licu mjesta uvjeriti u ono što rade, ali i u njihovu stručnost i opremljenost. Posebno mi je drago što su predstavnici firme “Firing” d.o.o. izrazili želju da učestvuju u pozitivnim pričama i da će sufinansirati još jednu specijalizaciju za nekog od doktora u JU “Dom zdravlja” Visoko i u skladu sa svojim mogućnostima podržati i izgradnju nove zgrade za hitnu medicinsku pomoć. – kazao je nakon posjete gradonačelnik Ganić.

U narednom periodu „Firing“ će širiti svoje poslovanje, a u planu je zapošljavanje još 3-4 nova uposlenika.