Gradonačelnik Mirza Ganić poželio mnogo sportskih uspjeha nogometašima i rukometašima „Bosne“

U ponedjeljak 2.augusta 2021. godine, u KSC “Mladost” je održana press konferencija RK “Bosna” Visoko na kojoj su predstavljeni novi igrači, govorilo se i o ambicijama u novoj sezoni, te situaciji u klubu. Prema riječima ljudi iz Uprave, najveći sponzor kluba je trenutno Gradska uprava Visoko,  a iznos nikada nije bio veći, što ima ogroman značaj za visoke ambicije. Također, u toku je i rekonstrukcija “doma” visočkih rukometaša, dvorane “Mladost” koja u novu sezonu ulazi u novom ruhu.

Nakon rukometaša, danas, u srijedu 4.augusta 2021.godine je upriličeno potpisivanje ugovora sa nogometašima Bosne, promocija novih dresova, press konferencija, kao i druženje sa navijačima, a sve pred početak nove sezone u Drugoj ligi Centar, u kojoj NK „Bosna“ ove godine ima jedan cilj – povratak u Prvu ligu Federacije BiH.

Na putu povratka u viši rang takmičenja nogometaša, te za što bolji plasman rukometaša, stoji i Gradska uprava Visoko na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem, a podrška ni ovoga puta neće izostati. Uz parolu „Vraćamo sport i kulturu u Visoko“ za tri ligaška kluba iz našeg grada obezbijeđeno je ukupno 200.000 KM, a pored tog iznosa nedavno su i brojni drugi sportski kolektivi dobili značajnu podršku od strane Gradske uprave Visoko.

„Mi ćemo sa svoje strane i u skladu sa našim mogućnostima biti značajna podrška nogometašima Bosne na putu povratka u Prvu ligu Federacije BiH, a rukometašima u borbi za što bolji plasman u elitnom rangu. Nogometni klub „Bosna“ koji je jedan od sportskih simbola našeg grada ponovo poprima ozbiljne obrise, okupila se dobra ekipa na terenu, ali i van njega, dok je identična situacija i u RK “Bosna”, a ovu priliku koristim da nogometašima i rukometašima, te  Upravi klubova poželim mnogo sreće u sezoni koja uskoro počinje i da zajedno, ako Bog da, naredne godine proslavimo ulazak u Prvu ligu Federacije nogometaša, kao i što bolji plasman rukometaša. Uz parolu „Vraćamo sport i kulturu u Visoko“ stali smo iza naših klubova koji učestvuju u ligaškim takmičenjima, a također podršku pružamo i svim sportskim kolektivima iz Visokog, i tako ćemo i u budućnosti da nastavimo, a na klubovima i sportistima je da budu najbolji ambasadori našeg grada“ – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.