Gradonačelnik Mirza Ganić razgovarao sa predstavnicima Udruženja građana penzionera

Gradonačelnik Grada Visoko Mirza Ganić u utorak 29.juna 2021.godine se susreo sa predstavnicima Udruženja građana penzionera općine Visoko. Iako je u pitanju bila kurtoazna posjeta, koja je zbog pandemije korona virusa prolongirana za ovaj termin, razgovaralo se o brojnim pitanjima, ali i poteškoćama s kojima se susreću visočki penzioneri.
Prema riječima predsjednika udruženja Refika Mušije, u posljednjih godinu i po dana na području Visokog je preminulo skoro 600 penzionera, a tokom pandemije smrtnost je povećana za čak 300%. Pošto je u pitanju udruženje koje se samofinansira, naišli su na brojne probleme tokom pandemije, ali na svu sreću uspjeli su održati koliko-toliko normalan rad udruženja.
„Iako je bila riječ o kurtoaznom prijemu uspjeli smo definisati određene strateške pravce, te razgovarati o brojnim problemima koji tište penzionersku populaciju. Sve ono o čemu smo razgovarali pokušat ćemo u narednom periodu i realizovati, a sve s ciljem unapređenja života i podrške našim penzionerima. Zakazali smo i novi sastanak za dva mjeseca, kada ćemo detaljnije razgovarati o načinima rješavanja problema, te o onome što je urađeno od ovog sastanka“, kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.
Na kraju posjeta, uz čestitke za dolazak na poziciju gradonačelnika, te želje za uspješnim radom i saradnjom, predstavnici udruženja su gradonačelniku uručili i prigodan poklon.