Gradonačelnik Mirza Ganić se sastao sa predstavnicima Gimnazije „Visoko“

Direktor Gimnazije „Visoko“ Samir Purišević, te predstavnik Vijeća roditelja Anes Prohić i predstavnik Sindikata ove ustanove Mirzet Hindija, danas su bili gosti gradonačelnika Mirze Ganića i njegovih saradnika, a teme sastanka su bile izgradnja sportske dvorane i konverzija grijanja, odnosno prelazak sa lož ulja na plin.

Što se tiče izgradnje sportske dvorane, u pitanju je projekat i potreba o kojoj se govori već dvije decenije, ali do sada nije bilo nikakvih pomaka, tačnije ova tematika nije bila zastupljena u Gradskoj upravi posljednjih nekoliko godina. Gimnazija „Visoko“ bi sportsku dvoranu gradila na prostoru koji se nalazi prekoputa same škole, a zaključeno je da se provjere dimenzije i gabariti budućeg objekta, kao i zemljišta na kojem bi se nalazilo, a onda nakon toga da se krene i u realizaciju ovog značajnog projekta, za koji su interes pokazali i sama Vlada Zeničko-dobojskog kantona, kao i resorno ministarstvo, koji bi izgradnju i podržali.

Kada je u pitanju grijanje škole do sada je korišteno lož ulje, a u planu je prelazak na plin, pa je sastanku prisustvovao i direktor JP „Visoko Ekoenergija“ Amer Hindija. Gimnazija već ima postojeće grijanje i instalacije, a na sastanku je odlučeno da se uradi predračun troškova prelaska na plinsko grijanje, te kada troškovi budu poznati da se zajedničkim snagama Gradske uprave i kantona pokuša riješiti ovaj prelazak na plinsko grijanje, koji bi značio i određene benefite.

Direktor se na kraju zahvalio gradonačelniku Mirzi Ganiću na prijemu, te njegovom interesu za probleme, ali i projekte koji se realizuju u visočkoj Gimnaziji.