Gradonačelnik Mirza Ganić se susreo sa visočkim peradarima

Gradonačelnik Visoko Mirza Ganić danas je u svom kabinetu ugostio predstavnike proizvođača peradi iz Visokog, a tokom sastanka je razgovarano o njihovoj djelatnosti, kao i problemima s kojima se susreću. Predstavnici peradara su istaknuli kako su izuzetno zadovoljni što su u prilici da prvi put nakon 12 godina budu primljeni na jedan zvanični sastanak u Gradskoj upravi Visoko, te da direktno sa gradonačelnikom razgovaraju o problemima koji su aktuelni.

Bitno je pomenuti kako je peradarstvo u Visokom najrazvijenije od svih lokalnih zajednica u našoj zemlji, te kako je riječ o najuređenijoj poljoprivrednoj grani.

Kao i brojni drugi proizvođači, tako i peradari imaju ogromne probleme s poskupljenjem hrane, ali i drugih materijala potrebnih za normalno odvijanje rada i uzgoja peradi. – Kroz sastanak smo se upoznali s brojnim problemima s kojima se susreću ljudi koji se bave uzgojem peradi u Visokom, ali smo dogovorili i neke od narednih koraka kojima ćemo pokušati riješiti njihove probleme. Dogovorili smo da ćemo organizovati sastanak sa federalnim ministrom poljoprivrede, a ono u čemu Grad Visoko može pomoći, bit će određeni iznos podrške, jer u narednoj godini želimo iz budžeta pokušati obezbijediti pola miliona KM kao podršku poljoprivredi, a u toj podršci će se naći i uzgajivači peradi. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.