GRADONAČELNIK MIRZA GANIĆ UGOSTIO ELVEDINU MUZAFERIJU

Gradonačelnik Mirza Ganić danas (četvrtak, 18. februar) je upriličio prijem za najtrofejniju bosanskohercegovačku skijašicu, 21-godišnju Visočanku, Elvedinu Muzaferiju, koja je proteklih dana svoje ime zlatnim slovima ugravirala u historiju bh. skijanja, ali i cjelokupnog sporta u našoj domovini.

Podsjetimo, Elvedina je na SP u talijanskoj Cortini d’Ampezzo osvajanjem 16. mjesta u kombinaciji i, prethodno, 25. mjesta u spustu, ostvarila najbolji rezultat u historiji bh. skijanja te nas još jednom učinila ponosnim i dostojanstveno predstavila našu domovinu i naš grad.

Pokazala je raskošan talenat i dokazala da je pred njom svjetla i trofejna budućnost, u kojoj će, uz nastavak zahtjevnih treninga i adekvatne uslove, igrati značajnu ulogu na najelitnijoj svjetskoj skijaškoj sceni.

Gradonačelnik je, uz čestitke Elvedini, njenoj porodici i saradnicima, naglasio kako su rezultati ostvareni u Italiji najbolji primjer da se marljiv rad i upornost uvijek isplate i da ga posebno čini sretnim što je naša sugrađanka među najboljim ambasadorima naše države i našeg grada.

Poručio je da će visočka Gradska uprava uvijek podržavati sve sportske aktivnosti, zbog izražene činjenice da je sport naša perspektiva i svakako jedan od prioriteta cjelokupne društvene zajednice.

Elvedina je zahvalila gradonačelniku Ganiću na podršci i pozdravila sve Visočane i navijače širom BiH, kojima je i posvetila svoj veliki uspjeh. Prema njenim riječima, na najvećoj skijaškoj svjetskoj smotri u Italiji je i premašila zacrtane ciljeve.

Trenutno odmara i sumira utiske te se polako priprema za posljednju ovosezonsku utrku, a u narednoj sezoni će, uz blagovremene pripreme i trenažni proces, nastojati zauzeti plasman među 30 skijašica na svijetu u brzim disciplinama.

Istakla je da je za veliki rezultat i adekvatno praćenje svjetskih skijaških trendova potrebno mnogo odricanja, finansija i treninga te da u narednom periodu, prvenstveno od države, očekuje mnogo veću finansijsku podršku, koju je svojim rezultatima definitivno zaslužila.

Prijem u kabinetu visočkog gradonačelnika bio je nova prilika i za prisjećanje sa kolikom smo količinom emocija pratili svaku Elvedininu utrku, a tako će, sasvim sigurno, biti i u budućnosti, koja će, nadamo se, biti trofejna i blistava, jer naša domovina ima izuzetno kvalitetnu skijašicu ogromnih potencijala za vrhunska ostvarenja.

Razmijenjeni su i prigodni pokloni, uz obećanje da će obostrana besprijekorna saradnja i dalje biti nastavljena te da će Gradska uprava, predvođena gradonačelnikom Mirzom Ganićem, uvijek isticati sve one koji to svojim primjerom zaslužuju, promocijom i afirmisanjem najpozitivnijih životnih vrijednosti.