Gradonačelnik Mirza Ganić ugostio našu najbolju sportašicu Elvedinu Muzaferija

Nakon još jedne izuzetno uspješne sezone, nastupa u Svjetskom kupu i osvojenih bodova, a onda i nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, najbolja visočka i bh.sportašica Elvedina Muzaferija danas je bila gošća gradonačelnika Mirze Ganića u Gradskoj upravi Visoko.

– Zbog silnih obaveza koje ima tokom sezone dogovorili smo se da ovaj zvanični prijem bude nakon što sezona završi. Visokom i našoj zemlji je čast što imamo jednu ovakvu sportašicu, koja nas predstavlja s uspjehom na najvećim svjetskim takmičenjima, i ponosni smo na njene rezultate koji su promocija i našeg Visokog. Svjesni smo uspjeha koje postiže Elvedina i ovo je poruka i našim građanima da stojimo uz uspješne, da pružamo podršku, a Elvedini ćemo danas uručiti i simboličnu nagradu u iznosu od 5.000 KM kao podršku njezinim aktivnostima, a njen rad i uspjehe ćemo i dalje da pratimo. Svi zajedno, od privrednih subjekata do gradske uprave moramo biti podrška kako bi ovi historijski rezultati bili još bolji, a naša Elvedina sigurno ima potencijala i za još veće rezultate. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Elvedina je u Izboru najboljih sportista Grada Visoko za proteklu godinu proglašena za najbolju sportašicu, a kako je istaknula ponosna je na priznanje.

– Drago mi je da mladim sportašima mogu pokazati kako je uz rad i trud moguće ostvariti svjetske rezultate i iz malog Visokog doći do olimpijskih igara. Ja sam ujedno i jedina sportašica koja nije iz Sarajeva i koja je nastupila na zimskim olimpijskim igrama i to mi je posebna čast, a svakako ponosna sam jer sam bila naša najuspješnija takmičarka i nosila zastavu BiH na otvorenju. Nakon nastupa u Svjetskom kupu i osvojenih bodova čulo se i za mene, tako da mi se otvorila prilika da treniran i takmičim se s najboljima, a ovu priliku bih iskoristila da se zahvalim gradonačelniku i Gradskoj upravi Visoko na velikoj podršci koju imam i nadam se da je neću iznevjeriti. – kazala je Elvedina Muzaferija.

Nakon još jedne uspješne sezone trenutno je Elvedina na pauzi, a već od mjeseca maja počinju pripreme za narednu sezonu i nadamo se nove uspjehe naše najbolje sportašice.