Gradonačelnik Mirza Ganić ugostio učenike generacije visočkih osnovnih i srednjih škola

Danas je u Maloj sali Gradske uprave Visoko upriličen prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja grada Visoko. Prisutne učenike ugostio je gradonačelnik Mirza Ganić sa saradnicima, a kroz ugodan razgovor učenici su podijelili svoja iskustva koja su stekli kroz školovanje, te se zahvalili na prijemu koji je upriličen njima u čast. – Prije našeg prijema bio je i onaj u Vladi ZDK i jako mi je drago da su i viši nivoi vlasti prepoznali značaj mladih i obrazovanih ljudi koji su potrebni svakom društvu. I mi smo imali želju da vas vidimo, upoznamo i na neki način i nagradimo sav vaš trud i rad kroz školovanje. Ono što mogu reći jeste da ste vi naša budućnost, a nadam se i želim i da budete bolji od nas, jer i mi sebe smatramo dobrim i uspješnim ljudima. Posebno bih čestitao vašim roditeljima jer je njima ovo vaše dostignuće najveći ponos, a uložili su mnogo truda, rada i zalaganja da biste vi bili ovdje danas. – kazao je gradonačelnik, te svim učenicima kao nagradu uručio po 200 KM. Prijemu je prisustvovalo 11 učenika, a odsutna je bila učenica Franjevačke klasične gimnazije Anastasija Ferraby. – Počastvovan sam što sam dio ove divne priče i prijema kod uvaženog gradonačelnika Mirze Ganića. Drago mi je što se obrazovanje u našem gradu cijeni, a također mi je drago da smo nagrađeni i od Vlade našeg kantona. Ovo nam je svima podstrek za budućnost, ali i podstrek drugim učenicima da se trude i budu najbolji. – kazao je učenik generacije Medrese „Osman ef. Redžović“, Naser Šabić.

Učenici generacije srednjih škola su: Ajša Herceglija i Naser Šabić (Medresa „Osman ef. Redžović“), Anastasija Ferraby (Franjevačka klasična gimnazija), Melika Alibegić (MSŠ „Hazim Šabanović“) i Faruk Sijerčić (Gimnazija „Visoko“)

Učenici generacije osnovnih škola: Nedžla Kadrić (OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Dobrinje), Zehra Suljić (OŠ „Safvet-beg Bašagić“), Vedad Čišija (OŠ „Kulin ban“), Sedina Zimić (OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Veliko Čajno), Emin Kečić (OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Donje Moštre), Adi Sudžuka (OŠ „Alija Nametak“ Buci) i Zejneb Ibrahimović ŠOMO „Avdo Smajlović“ Visoko.