GRADONAČELNIK MIRZA GANIĆ UPRILIČIO PRIJEM ZA HAFIZU BEGZADU SUŠU

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić danas (srijeda, 17. februar) je upriličio prijem za našu sugrađanku, hafizu Begzadu Sušu.  

Podsjećamo, hafiza Begzada Suša hifz je položila 2. marta 2020. godine u Sarajevu pred hafiskom komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Rođena je 1982. godine u Zenici gdje je završila osnovnu školu nakon čega upisuje Gazi Husrev-begovu medresu koju završava 2001. godine. Majka je četvero djece.

Gradonačelnik je čestitao hafizi Begzadi na dosadašnjim uspjesima i poželio mnogo sreće prilikom novih životnih izazova. Istakao je da je sticanje titule hafiza uvijek jako bitno za naš grad, odnosno društvo u cjelini, jer simbolizira prave, iskonske životne vrijednosti, koje uvijek treba posebno isticati i njima se ponositi.

Čestitao je na položenom hifzu i rekao da upućuje dovu Uzvišenom Allahu dž.š. kako bi hafiza Begzada nastavila sa učenjem i nastavila sa usvajanjem novih znanja, a također, uputio je i riječi zahvalnosti njenom suprugu Mahiru, koji joj bio velika moralna i svaka druga podrška.

Posebno je izrazio veliko poštovanje zbog načina na koji je hafiza Begzada, uz porodični život, uspjela uskladiti i sve ostale obaveze i položiti hifz, što je odlika rijetkih, iznimno hrabrih, elokventnih i uspješnih osoba.

Hafiza Begzada je istakla zahvalnost gradonačelniku Ganiću na prijemu i kazala kako moli dragog Allaha dž.š. da mu podari svaki hajr, ustrajnost i snagu u njegovim nijetima i djelima.

Uputila je poruku svim muslimankama koje žele da uče Kur’an napamet, a nemaju tu snagu, da se bez razmišljanja upuste u tu avanturu, jer, kako je naglasila, dragi Allah dž.š. sa hifzom šalje sva moguća olakšanja u svim sferama našeg života.

Poručila je da moli dragog Allaha dž.š. da olakša svim hafizima očuvanje hifza, kako kroz riječi tako i kroz djela, da kroz očuvanje Njegovih uzvišenih riječi, dragi Allah dž.š. sačuva sve nas, naš grad i našu jedinu domovinu BiH.

Gradonačelnik Ganić je hafizi Begzadi predao i prigodan poklon uz obećanje da podrška Gradske uprave neće izostati ni u narednom periodu.