I ove godine izdvojena sredstva za udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom

Danas je u Gradskoj upravi Visoko upriličeno potpisivanje ugovora s predstavnicima udruženja i organizacija koja okupljaju osobe sa invaliditetom. Sredstva su dodijeljena kao podrška radu udruženja, za njihove aktivnosti, kao i projekte.

– Do prošle godine ovakve podrške nije bilo nikako, napravili smo iskorak, a ovu saradnju ćemo vremenom i nadograđivati i poboljšavati. Ovom prilikom sredstva su dodijeljena za šest udruženja i to Udruženju dijabetičara „Dijabet“ Visoko 4.000 KM, Udruženju civilnih žrtava rata grada Visoko odobreno je 1.000 KM, Udruženju invalida rada i invalidskih penzionera Visoko 2.000 KM, Udruženju slijepih Visoko „USV“ 4.000 KM, Udruženju za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom grada Visoko 2.000 KM, te Udruženju građana invalidnih lica hroničnih bubrežnih bolesnika hemodijaliznog centra Visoko (UGILHBBHCV) 2.000 KM. Moram napomenuti da je ovo samo nastavak podrške i jako dobre saradnje, jer smo tokom godine realizovali i još neke značajne projekte i podržali udruženja. Obezbijedili smo sredstva za nabavku uređaja za mjerenje šećera u krvi za djecu i mlade, u Domu zdravlja smo zatekli uređaje za hemodijalizu, čiju provjeru ispravnosti su platili naši privrednici, ali nažalost uređaji nisu bili za korištenje, obezbijedili smo vozilo za prijevoz dijaliznih bolesnika, ali i podržali brojne druge aktivnosti udruženja koja okupljaju osobe s invaliditetom. Ostao je još dio s poslovnim prostorima, koji će ubrzo početi rješavati, a nadam se da će i saradnja između udruženja biti još čvršča i bolja. – istaknuo je gradonačelnik Mirza Ganić.

Predstavnici udruženja koji su prisustvovali potpisivanju ugovora istaknuli su kako će ova podrška itekako značiti u daljem radu pomenutih udruženja, te su se zahvalili na izdvojenim sredstvima, kojih u prethodnim godinama ili nije bilo, ili su bila minimalna.