Izgrađen pristupni put prema džamiji u Maurovićima

Nakon što su prije desetak dana mašine izašle na teren i otpočeli pripremni radovi, već danas, u petak 25.juna 2021.godine završeni su radovi na izgradnji pristupnog puta prema džamiji i Islamskom centru u Maurovićima. Tim povodom ovaj džemat je obišao i gradonačelnik Mirza Ganić. „Mi smo nekada ranije bili u posjeti Radovlju, obećali realizaciju ovog projekta i hvala Bogu nije prošlo puno vremena od obećanja do realizacije. Ponosan sam i zadovoljan time što ono što obećamo veoma brzo i realizujemo i kako volimo da kažemo, heklamo i vezemo, tako da će biti, ako Bog da, još mnogo lijepih i pozitivnih priča.“ – izjavio je gradonačelnik Ganić.

Realizacija ovog projekta obradovala je i same džematlije. „Dugo smo čekali ovaj projekat, 5-6 godina je aktuelan i hvala Bogu došlo je vrijeme da se realizovalo i sreći nema kraja. Ovo je jako značajno za naš džemat, Islamski centar, džamiju, ali i ostale sadržaje koji će biti ovdje. Ovo je jako pozitivna priča i potreban projekat koji smo napokon i realizovali.“ – kazao je mutevelija Salih Valjevac.

Put je izgrađen sredstvima koja su odobrena za podršku vjerskim zajednicima, a Medžlis Islamske zajednice Visoko je aplicirao sa projektom izgradnje pristupnog puta prema džamiji u Maurovićima. Odobrena su finansijska sredstva u iznosu od 18.000,00 KM za izgradnju ovog pristupnog puta.

Prvo zahvala Allahu dž.š, mi svi vjernici znamo šta znači trajna sadaka, trajna sadaka je svjedok naših djela i na ovom i na budućem svijetu ako Bog da. Ko jedan kamenčić ugradi ovdje kao da ih je ugradio 700, to je sevap od drago Boga, a svaka stopa načinjena prema ovoj džamiji, svaki korak, će biti svjedok naših djela. Mi smo neizmjerno zahvalni, prvo dragom Bogu, dragim našim ljudima, gradonačelniku, Gradskoj upravi, džematlijama, kao i privrednicima koji su pomogli.” – kazao je imam džamije u Maurovićima, efendija Goralija.