Izgradnja spomen obilježja šehidima i poginulim borcima u Kralupima i Orašcu

Nakon što je Gradska uprava Visoko poduzela aktivnosti na izdavanju urbanističkih dozvola i kompletiranja neophodne dokumentacije, danas je Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko – dobojskog kantona odobrilo 5000,00KM za izgradnju spomen obilježja šehidima i poginulim borcima u Kralupima i 5000,00KM za izgradnju spomen obilježja šehidima i poginulim borcima u Orašcu.

– Nastavit ćemo aktivnosti na izgradnji spomen obilježja i u drugim naseljima i nikada nećemo zaboraviti ono što se desilo, a spomen obilježja su svjedoci vremena, opomena svima nama, ali i poštovanje prema našim najvećim sinovima koji su dali svoje živote da bismi mi danas imali ovako lijepu našu Bosnu i Hercegovinu – kazao je gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

Podršku izgradnji spomen obilježja i čuvanja uspomene na najhrabrije sinove ove zemlje kontinuirano pruža i resorno ministarstvo.

– Naša obaveza je da se bar na ovakav način odužimo onima koji su dali svoje živote za odbranu jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Na svaki zahtjev koji dođe iz bilo koje općine sa područja ZDK, vezan je za izgradnju spomen obilježja šehidima i poginulim braniocima, a ima urednu projektnu dokumentaciju i urbanističku saglasnost, odgovorit ćemo pozitivno kao što smo i do sada radili – istaknuo je ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković.