Javna rasprava o Nacrtu Zakona o javnim skupovima i Nacrtu Zakona o mirnom okupljanju

Građanima Grada Visoko, gradskim vijećnicima, radnim tijelima Gradskog vijeća, izvršnim tijelima Grada, javnim preduzećima i javnim ustanovama, mjesnim zajednicama, udruženjima građana, naučnim i stručnim organizacijama, odgojno-obrazovnim ustanovama, kulturnim i javnim radnicima i svim drugim na koje se odnosi da učestvuju u javnoj raspravi,  Stručna služba Gradskog vijeća oglašava i upućuje javni poziv za:

 

 

JAVNU RASPRAVU  

                o  Nacrtu Zakona o javnim skupovima  i Nacrtu Zakona o mirnom okupljanju

                                                     

 Skupština Zeničko-dobojskog kantona , na 10. sjednici održanoj 22.06.2023.godine, prihvatila je  Nacrt Zakona o javnim skupovima i Nacrt Zakona o mirnom okupljanju, sa zaključkom da se o istom otvori javna rasprava u trajanju od 30 dana.

 

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o javnim skupovima  i Nacrtu Zakona o mirnom okupljanju, obavit će se za Grad Visoko, u petak 14.07.2023.godine u 10.00 sati u Velikoj sali Gradskog vijeća-zgrada gradske uprave Visoko.

 

Uvid u tekst Nacrta Zakona o javnim skupovima i Nacrta Zakona o mirnom okupljanju moguće je izvršiti na web stranici Zeničko-dobojskog kantona www.zdk.ba i www.mupzdk.gov.ba., i dostupan je u Stručnoj službi Skupštine kantona i u Ministarstvu unutrašnjih poslova.