Javni pozivi u okviru Projekta EU4AGRI

U okviru projekta EU4AGRI koji finansiraju Evropska unija  objavljen je  :

:

  1. Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu podrške start- ap kompanijama u poljoprivredno- prehrambenom sektoru u Bosni i Hercegovini.

Kroz ovaj Javni poziv Evropska unija će omogućiti razvoj poduzetničkih ideja ,kroz paket tehničke i  finansijske pomoći,Na Javni poziv mogu se prijaviti fizička lica,samostalni poduzetnici,obrti i preduzeća koja su registrovana manje od godinu dana prije objave ovog javnog poziva  i bave se preradom poljoprivrednih proizvoda  ili primarnom poljoprivrednom proizvodnjom.

Krajnji rok podnošenja prijave je 17.februar 2023. godine do 15. sati.

2. Javni poziv za dodjela bezpovratnih sredstava za mjere podrške uvođenja standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji.

Kroz ovaj Javni poziv Evropska unija će podržati poslovne subjekte u poljoprivredno prehrambenom sektoru  da uvedu određene standarde  u svoje poslovanje ili izvrše certifikaciju svojih poizvoda ,usluga i proizvodnih procesa.

Krajnji rok podnošenja prijave je 30.decembar 2022. godine do 15. sati

3. Javni poziv za podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

U okviru ovog javnog poziva za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati vlastito  sufinansiranje u iznosu od 35% ukupnog iznosa  prihvatljivih troškova izuzev sektora proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinansiranje iznosi minimalno 30%.

Krajnji rok podnošenja prijave  je 31. januar 2023. godine do 15 sati.

4. Javni poziv za mjeru podrške investicijama u diverzifikaciju ekonomskih i socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima

Kroz ovaj javni poziv će biti podržane inicijative i aktivnosti koje doprinose unaprijeđenju kvaliteta života na selu.

Korisnici finansijske podrške su  poljoprivredna gazdinstva,,registrovani privredni subjekti,udruženja građana ,private ustanove ili preduzeća,sportski klubovi,  privatne ustanove ili preduzeća, a kroz prijavu koju podnose jedinice lokalne samouprave.

Krajnji rok prijave je 28.12.2022. godine do 15.sati.

Prijave na Javni poziv podnose se isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava  https://javnipoziv.undp.ba koji je obezbjedio EU4AGRI projekat.Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom obliku (e-mail,pošta fax i sl. nije prihvatljivo te prijave dostavljene na taj način neće biti uzete u razmatranje.)

Svi zainteresovani mogu pristupiti javnom pozivu putem oficijelne web stranice projekta,eu4agri.ba

Instrukcije  za korištenje online platforme zainteresovani mogu pronaći na: www.javnipoziv.undp.ba