Manifestacija „Visočka zimnica“ okupila 24 izlagača

Ispred Kulturnog centra „Altindag“ danas je održan drugi po redu sajam „Visočka zimnica“ koji je okupio ukupno 24 izlagača iz Visokog, a koji se održava pod pokroviteljstvom Gradske uprave Visoko.

– „U Visokom visočko“ je naš najbolji slogan i na taj način trebamo podržati naše sugrađane koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Drago mi je da na ovaj način imamo priliku da kupimo visočku zimnicu, a s druge strane želim istaknuti kako poljoprivredna proizvodnja u Visokom ima ogroman potencijal i mogućnost razvoja, a ono što me posebno raduje jeste da i naši mladi ljudi u ovome vide budućnost, pa ovu priliku još jednom koristim da vas sve pozovem da podržimo ove ljude. Već sam mnogo puta spominjao da su zelena polja osnov našeg zdravog života, jer za sve što uvezemo i kupimo negdje drugo, ne možemo da garantujemo kvalitet. Gradska uprava Visoko će i u budućnosti na sve načine pružati podršku poljoprivrednim proizvođačima, kao i manifestacijama poput ove. – kazao je prilikom otvorenje gradonačelnik Mirza Ganić.

Manifestacija „Visočka zimnica“ održava se drugu godinu zaredom umjesto sajma „Jesen u Visokom“ koji je okupljao izlagače iz cijele BiH, ali koji se zbog pandemije ne održava drugu godinu zaredom.

– Kroz ovu manifestaciju smo našli alternativu sajmu „Jesen u Visokom“, a ove godine predstavila su se 24 izlagača, koji su sugrađanima ponudili voće, povrće, prerađevine od voća i povrća, pčelinje i suhomesnate proizvode, kao i sve što je aktuelno na kraju poljoprivredne sezone. – kazao nam je Adi Pašalić, stručni suradnik za poljoprivrednu djelatnost u Gradskoj upravi Visoko.