Ministar Pekić i komesar Šut boravili u službenoj posjeti gradonačelniku Ganiću i Gradskoj upravi Visoko

Ministar unutarnjih poslova ZDK Dario Pekić i policijski komesar Semir Šut, te načelnik PU II Fahrudin Pušina i komandir PS Visoko Elvedin Fišek danas su boravili u službenoj posjeti Gradskoj upravi Visoko i gradonačelniku Mirzi Ganiću. Ovoj posjeti je prethodio nedavno održani sastanak sa predstavnicima PS Visoko. Teme današnjeg sastanka bile su teme od značaja za lokalnu zajednicu i građane, određene mjere koje imaju za cilj veću sigurnost građana, a s ciljem sprječavanja krađa i poboljšanje sigurnosne situacije na području našeg grada.


Gradonačelnik Ganić je istakao  da je današnja posjeta veoma važna, jer je jedna od tema i povećanje broja policijskih službenika kao i posvećivanje pažnje mirujućem saobraćaju  kako u glavnoj gradskoj ulici, tako i u Šarenim Hanovima.
“Ova posjeta je od izuzetnog značaja za naš grad i poruka je da Visoko ima ljude koji će sa Gradskom upravom poduzeti korake da sigurnost naših sugrađana bude na većem nivou i da sve ono što je i u domenu Gradske uprave i što je povezano sa Policijskom upravom unaprijedimo na jedan veći nivo.– istakao je gradonačelnik Ganić.
Komesar Šut je također istakao zadovoljstvo posjetom.


“ Dužni smo saslušati problematiku i ozbiljno razmotriti sve prijedloge i zahtjeve gradonačelnika, a prezentirani su i rezultati dosadašnjeg rada za koje smatram da su jako dobri, kako u Kantonu, tako i na području Grada Visoko“- izjavio je komesar.


„ Zadovoljstvo mi je da u prvoj službenoj posjeti gradonačelniku Ganiću prisustvujem u ovakvom sastavu. Sigurnost i bezbjednost zauzima važnu ulogu koja treba da se ubuduće dovede na veći nivo. Mi smo već mnogo toga uradili u proteklom periodu, a ubuduće će se još više pažnje posvetiti na postavljanje sigurnosnih kamera, da se pokrije do 95 % površine Grada te rješavanje problema narkomanije, a zasigurno će određeni broj novih policijskih službenika doći u PS Visoko“ – istaknuo je ministar Pekić.