Ministri Isak i Pekić sa gradonačelnikom Ganićem obišli radove na dionici puta kroz Muhašinoviće

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Arnel Isak i ministar MUP-a ZDK Dario Pekić boravili su danas u radnoj posjeti Visokom, a sa domaćinima gradonačelnikom Mirzom Ganićem i predsjedavajućim Gradskog vijeća Nikolom Pekićem obišli su radove na drugoj dionici regionalnog puta Visoko – Kakanj koja je u fazi asfaltiranja. Zajedno sa predstavnicima izvođača radova održali su i radni sastanak na kojem su informisani o dinamici radova, ali i najzahtjevnijoj dionici na ovom putu, dionici kroz naselje Muhašinovići, koja je zbog oborinskih voda i Vasinog potoka redovno stvarala probleme prilikom kišnih i snježnih padavina.

Tokom sastanka je zaključeno da će se ići na izradu posebnog projekta za ovaj dio puta, kojim će biti riješen dio koji je godinama stvarao probleme, a nakon izrade projekta i radova koji će odmah nakon toga uslijediti, bit će trajno riješen i ovaj problematični dio na dionici puta kroz Muhašinoviće., tačnije kod firme „Vizija“. Obzirom da se trajno rješava problem plavljenja kod “Vizije”, a tehničko rješenje nije jednostavno zbog velikog broja podzemnih kablova i glavne plinske transportne cijevi koji se nalaze na ovom uskom prolazu, za čije izmještanje su neophodne različite saglasnosti, ali i dodatna finansijska sredstva, što značajno usporava kompletan završetak projekta.

Pored ove aktuelne dionice obišli su i još nekoliko lokacija koje su interesantne, ali i zahtjevaju sanacije ili rekonstrukcije, tako da će i u narednom periodu među glavnim prioritetima biti uređenje putne infrastrukture u gradskom, ali i vangradskom području.