Na prijedlog gradonačelnika Mirze Ganića finansijska podrška visočkim sportistima Elvedini Muzaferiji i Fahrudinu Adiloviću

Na prijedlog gradonačelnika Mirze Ganića Gradsko vijeće Visoko je na 11.redovnoj sjednici usvojilo prijedlog da se finansijski podrže dva vrhunska, mlada sportaša iz Visokog, skijašica Elvedina Muzaferija, te taekwondoista Fahrudin Adilović.

Elvedina Muzaferija je nosila zastavu naše zemlje na otvorenju prošlih Olimpijskih igara održanih 2018.godine u Koreji, a trenutno se sprema za još jedne Olimpijske igre, u Pekingu naredne godine. Prva je takmičarka iz naše zemlje koja je nastupila u ženskom Svjetskom kupu u brzim disciplinama, ali i osvojila prve bodove u Svjetskom kupu za našu zemlju. Prijedlog je predviđeno 10.000 KM za Elvedinu Muzaferija, koja se sprema za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Fahrudin Adilović član je Taekwondo kolektiva „Bosna“ Visoko, europski kadetski prvak, te mladić koji itekako visoko kotira na europskoj i svjetskoj rang listi u ovom sportu. Za pripreme za kvalifikacije u kojima će pokušati osigurati plasman na Olimpijske igre mladih Fahrudinu će pripasti podrška u iznosu od 3.000 KM. – I na ovaj način pokušavamo da pomognemo i podržimo naše vrhunske sportiste i sportske kolektive, koji su ujedno i najbolji ambasadori Visokog širom naše zemlje, ali i Europe i svijeta. S podrškom ćemo nastaviti i ubuduće, prijedlozima i različitim odlukama ćemo vrednovati sportske rezultate, te obezbijediti i sportske stipendije. – kazao je gradonačelnik Ganić.