Nastavlja se opremanje Profesionalne vatrogasne jedinice – Stigla vrijedna lična zaštitna oprema

Nastavlja se opremanje Profesionalne vatrogasne jedinice – Stigla vrijedna lična zaštitna oprema

Danas je upriličena isporuka vrijedne lične zaštitne opreme za Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Visoko. Na ovaj način nastavlja se jačanje kapaciteta ove jako bitne službe, a visočki vatrogasci su dobili novu opremu, odijela, čizme, potkape, rukavice, kao i kacige sa integralnom lampom.

– U pitanju je oprema vrijednosti 52.000 sa PDV-om, a važno je istaknuti da od 2004.godine nije bilo zvanične nabavke nove opreme za PVJ Visoko. Na ovaj način poboljšat ćemo opremljenost naših vatrogasaca koji su na prvoj liniji odbrane u gašenjima požara, ali i spašavanju života naših građana. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem u ovoj godini je akcenat stavila na opremanje vatrogasne službe, a pored danas isporučene opreme, nedavno je nabavljen i set opreme za izvlačenje povrijeđenih osoba iz vozila, dok se do kraja godine očekuje realizacija još dvije nabavke.

– U fazi smo nabavke vatrogasnog navalnog vozila vrijednosti pola miliona KM, kao i disajnih aparata i kompresora za punjenje zraka vrijednosti 62.000 KM, i do kraja godine vatrogasci bi trebali dobiti i tu opremu, a onda nam ostaje još jedan značajan dio, a u pitanju je jačanje ljudskih resursa, odnosno prijem u službu novih vatrogasaca čime bismo kompletirali Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Visoko. – zaključio je gradonačelnik Ganić.

Bila je ovo prilika da se pripadnici PVJ Visoko pojave u novoj opremi, te je isprobaju, a prema njihovim riječima u pitanju je jako kvalitetna i dobra oprema, koja će biti itekako korisna u intervencijama, za koje se nadaju da će ih biti što manje.