Novih devet poduzetnika u Projektu „Visoko – Brend poduzetništva“

Nakon što su u proteklom periodu prošli obuku, a onda imali i prezentacije svojih poslovnih ideja, danas je u Maloj sali Gradske uprave Visoko upriličeno potpisivanje ugovora sa devet novih učesnika  Programa podrške poduzetništvu u Visokom – „Visoko – Brend poduzetništva“. U pitanju je treća grupa u kojoj se ponovo našlo devet novih poduzetnika, koji uskoro pokreću svoje biznise.

– Svi koji ste se prijavili zaista ste uložili i mnogo vremena i truda kako bi se upravo vaše ideje našle među odabranima i želim vam svima čestitati i poželjeti mnogo sreće i uspjeha, i naravno da ostvarite svoje ciljeve. Kroz ovaj projekat do sada smo imali tri grupe, a imat ćemo uskoro još jednu što će u konačnici rezultirati podršku za 30-ak mladih ljudi, a što je otprilike investicija u iznosu od 250.000 KM. – kazao je gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

Najbolje ocijenjeni učesnici treće grupe dobit će priliku za finansijsku i stručnu pomoć pri realizaciji svoje poslovne ideje. Finansijska podrška se realizuje u vidu granta u iznosu od 8.750 KM, dok će stručnu pomoć učesnici dobiti kroz poslovni mentoring i IYB (Improve Your Business) trening.