Obezbijeđeno 280.000,00 KM za sufinansiranje ligaških takmičenja za sedam visočkih sportskih klubova

U Maloj sali Gradske uprave Visoko danas su potpisani sporazumi o raspodjeli sredstava za klubove koji učestvuju u ligaškim takmičenjima na nivou kantona, Federacije i države BiH. 
Za razliku od dosadašnje podrške za tri ligaška kluba, danas su ugovori potpisani sa ukupno sedam klubova.

– Želio bih istaknuti kako je protekla godina pokazala da smo uspjeli stabilizovati stanje u klubovima i stvoriti uslove za dobre sportske rezultate. Ovo danas je nastavak jedne lijepe priče i poticaj za daljnji razvoj sporta u našem gradu.  Određeni klubovi koji su danas sa nama nikada nisu bili u mogućnosti da budu sufinansirani u segmentu ligaškog takmičenja, ali uspjeli smo od ove godine i njih da uvedemo u sistem, što nam je posebno drago. Grad Visoko je u prošloj godini realizovao u potpunosti potpisani sporazum za ligaška takmičenja, a što ćemo uraditi i u ovoj godini. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Predstavnici klubova koji su prisustvovali današnjem potpisivanju sporazuma zahvalili su se gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci koju su dobili, te poručili da će ova saradnja i podrška biti motiv u ostvarenju sportskih ciljeva, još boljim rezultatima, a samim time i promocije našeg grada.
Sporazumom su dodijeljena sredstva za ukupno sedam visočkih klubova koji se takmiče u ligama, a raspoređeno je 280.000,00KM i to kako slijedi:

RK „Bosna“ Visoko – 138.650 KM
NK „Bosna“ Visoko – 109.840 KM
KK „Visoko“ – 15.000 KM
Streljački klub „Visoko“ – 7.670 KM
Udruženje strijelaca „20.juni 92“ Donje moštre – 3.670 KM
Kuglaški klub „Bosna“ Visoko – 3.170 KM
KK „BIG“ Visoko – 2.000 KM