Obilježen 16.juni – Dan pogibije komandanta Tufe Buze i saboraca Amira Bajraktarevića i Safeta Subaše

Obilaskom Centralnog spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima, zatim mjesta pogibije, kao i mezarja, te porodica, u Visokom je danas obilježena 29.godišnjica od pogibije komandanta Tufe Buze, te njegovih saboraca Safeta Subaše i Amira Bajraktarevića, nosilaca najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka”.

Gradonačelnik Mirza Ganić, dopredsjedavajući Gradskog vijeća Vahid Ramić, članovi porodica, saborci i građani Visokog, okupili su se prvo na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima Visokog, gdje je položeno cvijeće i odata počast svim šehidima i poginulim borcima našeg grada.

Potom je uslijedio obilazak mjesta pogibije Safeta Subaše u selu Čifluk (Kralupi), a nakon toga i polaganje cvijeća i prigodan program ispred kasarne “Tufo Buza”, kao i obilazak mjesta pogibije Tufe Buze i Amira Bajraktarevića u rejonu Vrela, gdje je upriličen i čas historije za sve prisutne.

Nakon obilaska mjesta pogibije, delegacije Gradske uprave Visoko, kao i Koordinacije  boračkih udruženja Grada Visoko su se uputile i u obilazak mezarja, kao i porodica Tufe Buze, Amira Bajraktarevića i Safeta Subaše.