Odobrena dodatna sredstva podrške rukometnom, nogometnom i košarkaškom klubu

U kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića danas su potpisani sporazumi sa predstavnicima NK „Bosna“, RK „Bosna“ i KK „Visoko“ o sufinansiranju takmičarskih ligaških sportova, a ovom prilikom nogometnom i rukometnom klubu su kao dodatna podrška Gradske uprave uplaćena sredstva u iznosu od po 13.500,00 KM, dok je košarkaškom klubu pripao iznos od 3.000,00 KM.

– Grad je tokom ove sezone bio velika podrška sportskim kolektivima i sve što sam obećali to smo i realizovali. Klubovi su također svojim nastupima opravdali sredstva podrške, a do kraja godine ćemo uputiti i javni poziv za finansiranje svih klubova koji učestvuju u ligaškim takmičenjima. Cilj nam je vratiti sport na mjesto gdje pripada, djecu uključiti u aktivno bavljenje sportom, a publiku vratiti na tribine. – istaknuo je gradonačelnik na ovom sastanku.

Iz NK „Bosna“ su se zahvalili na finansijskoj podršci koju klub ima od Gradske uprave Visoko, a posebno ističu odnos prema klubu, te dostupnost gradske administracije i gradonačelnika u svim problemima, ali i redovnim stvarima koje prate ovaj klub. Bosna je sezonu završila na drugoj poziciji, a cilj u narednoj polusezoni ostaje ulazak u Prvu ligu Federacije.

RK „Bosna“ je također, kako je i kazao predsjednik UO Adnan Delić, imala do sada nezabilježenu finansijsku, ali i ljudsku podršku, bez koje bi takmičenje i opstanak kluba, kao i rezultati, bili upitni. Delić je istaknuo kako u ostatku sezone ne bi trebalo biti problema oko opstanka, te kako će klub u prijelaznom roku vratiti tri visočka rukometaša u matični kolektiv.

KK „Visoko“ je ovu sezonu otvorio odlično i prvi su na tabeli, a kako je kazao predstavnik kluba očekivanja i imperativ je ulazak u A1 košarkašku ligu, što je drugi po kvaliteti rang u BiH i što bi bio historijski uspjeh kluba koji postoji od 1976.godine.

Na kraju je dogovoreno i veliko sportsko druženje svih sportskih kolektiva i sportista za kraj godine, koja je za visočki sport bila poprilično uspješna.

Uz današnja sredstva, u ovoj godini je ukupno realizovano 230.000,00KM podrške za ova tri kluba i to 108.500 za RK Bosna, 108.500 za NK Bosna i 13.000 KM za KK Visoko.