Odobreni transferi za Dom zdravlja Visoko, uskoro u Domu zdravlja usluge ortopeda i urologa

Gradonačelnik Mirza Ganić i direktor JU „Dom zdravlja“ Visoko dr. Zlatko Handžić danas su potpisali Sporazum kojim se odobravaju sredstva, odnosno transferi za sufinansiranje rada hitne medicinske pomoći u iznosu od 47.000 KM, transfer za plaćanje usluga specijaliste urologa i ortopeda u iznosu od 20.000 KM, te transfer za plaćanje kirije u područnoj ambulanti Porječani u iznosu od 11.000 KM.

– U protekloj godini dali smo snažnu podršku ustanovi u finansijskom, ali i materijalno – tehničkom segmentu, što je već vidljivo našim građanima. Tokom protekle godine zajedno sa privrednicima u Dom zdravlja smo uložili skoro milion KM i ponosan sam što smo uspjeli ispuniti sve ono što smo obećali i napraviti realizaciju od 100% prema Domu zdravlja, a ta realizacija je bila i preko 100%, ako znamo da smo zajedno s privrednicima obezbijedili i dodatna sredstva i opremu. Nadam se da ćemo u ovoj godini kroz brojne projekte koje imamo konačno naš Dom zdravlja staviti na zelenu granu i stvoriti pretpostavke da u skorije vrijeme ovo bude moderna ustanova, sa svim potrebnim uslugama za naše građane. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Pored transfera za rad hitne medicinske i plaćanje kirije za ambulantu u Porječanima, izdvojena su sredstva uz pomoć kojih će u Domu zdravlja biti angažovana dva specijalista, što do sada nikada nije bio slučaj, a što će umnogome olakšati usluge našim građanima.

– Prije svega želim da se zahvalim Osnivaču, Gradu Visoko, Gradskom vijeću i gradonačelniku Mirzi Ganiću na ogromnog podršci koju imamo. Kao što je javnost upoznata u Domu zdravlja smo imali brojne probleme, ali smo za kratko vrijeme uspjeli puno toga uraditi, popraviti situaciju, međutim ima i još mnogo toga da uradimo. Ono na što bih se posebno osvrnuo jeste da u planu imamo angažman ortopeda i urologa koji će pružati usluge u našem Domu zdravlja i to nikada do sada nismo imali. Veliki broj pacijenata usluge je do sada ostvario u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje se već sada prisutne velike gužve i liste čekanja, i na ovaj način želimo našim građanima približiti te usluge, olakšati im i to je još jedan benefit, a o radu specijalista ćemo javnost blagovremeno upoznati. – kazao je direktor JU „Dom zdravlja“ Visoko, dr. Zlatko Handžić.

Paralelno sa sredstvima koja su usmjerena transferima, u Domu zdravlja se svakodnevno obavljaju radovi zahvaljujući kojima će osoblje i korisnici imati mnogo bolje uslove dolaska i boravka u ovoj značajnoj ustanovi.