Održan sastanak sa članovima Airsoft kluba „SCAR“ Visoko

U kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića danas je održan sastanak sa članovima Airsoft kluba “Special ComBat Airsoft Regiment” Visoko. Članovi kluba su upoznali gradonačelnika sa samim klubom, aktivnostima koje provode, kao i sportom oko kojeg su se okupili. Prema riječima članova klub je osnovan s ciljem promicanja, razvoja i unapređenja airsoft aktivnosti na području BiH, a pored pomenutih aktivnosti također stoje na raspolaganju civilnim strukturama u slučaju elementarnih nepogoda, dok je jedna od aktivnosti i humanitarni, te društveno korisni rad.

– Razgovarali smo o zajedničkim aktivnostima, a sve s ciljem jačanja sportskog duha, ali i veće uključenosti naših građana u društveno korisni rad. Drago mi je da je naš grad dobio još jedan sportski, ali i klub koji u svom radu ističe i humanitarni, kao i društveno korisni rad. – kazao je nakon sastanka gradonačelnik Ganić.

Osim pomenutih ciljeva Airsoft klub „SCAR“ u planu ima i obilježavanje historijskih događaja sa ciljem njegovanja kulture sjećanja, sa posebnim fokusom na događaje iz prethodnog odbrambenog rata. Klub je otvorenog tipa, te su svi ljubitelji airsofta dobrodošli.