Održan sastanak sa predstavnicima Vatrogasnog saveza ZDK

 U kabinetu gradonačelnika Visokog Mirze Ganića održan je sastanak sa predstavnicima Vatrogasnog saveza Zeničko – dobojskog kantona, a pored predstavnika saveza sastanku su prisustvovali i predstavnici Službe Civilne zaštite Grada Visoko, kao i Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Profesionalne vatrogasne jedinice. Razgovarano je o problemima s kojima se susreću, ali i saradnji između ovih izuzetno važnih službi. Sastanak je dio obilaska predstavnika Saveza, koji na taj način žele da se približe administraciji, te da se vide kako općine i gradovi mogu da pomognu vatrogasnim društvima, te ostvare saradnju, koja je u Visokom na zavidnom nivou.  

– Ove godine smo 6.000 KM usmjerili prema Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, a raspisan je i tender za nabavku opreme za PVJ Visoko. U planu je i nabavka navalnog vatrogasnog vozila, a što se tiče Grada Visoko spremni smo sufinansirati i učestvovati u svim projektima sa višim nivoima vlasti, kako bismo obezbijedili što bolju opremljenost ovih važnih službi. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.  

Sudionici sastanka su se složili kako je najveći problem u zadržavanju ljudi u dobrovoljnim vatrogasnim jednicima, a gradonačelnik je istaknuo kako je na raspolaganju za sve moguće projekte koji će ojačati dobrovoljno društvo, profesionalnu jedinicu kao i civilnu zaštitu, te kako će unutrašnjom organizacijom u narednom periodu ove službe podići na jedan viši nivo.