Održana info sesija prezentacije Javnog poziva Projekta EU4Agri

Povodom objavljenog javnog poziva, vrijednog 2 miliona KM, za primarnu poljoprivrednu proizvodnju u Bosni i Hercegovini, u toku su informativne sesije, tj. prezentacije u 15 bh. gradova. Podsjetimo, riječ je o bespovratnim sredstvima, za koje se prijave mogu podnositi od 5. oktobra do 20. novembara ove godine.

Info sesija u Gradu Visoko

Svi koji su zainteresirani za modernizaciju i uvođenje novih tehnologija i inovacija na svojim poljoprivrednim gazdinstvima i žele više informacija o načinu dolaska do sredstava, direktno mogu postaviti pitanja EU4AGRI osoblju, koje se odnose na samu prijavu i podnošenje aplikacionog obrasca, a danas su tu priliku imali registrovani poljoprivredni proizvođači u Gradu Visoko. U razgovoru i diskusiji najviše pitanja prema osoblju EU4AGRI-u upućeno je iz sektora proizvodnje povrća na otvorenom i zatvorenom. Pored usvojenih informacija, datih odgovara iz EU4AGRI-a naglašavaju da sve dodatne i detaljnije informacije poljoprivrednici mogu pronaći i na web stranici javnipoziv.undp.ba.

Pitanja se mogu postaviti do 10. novembra

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba/FormAnswer/IndexForm/54 u periodu od 30.09.2023. do 10.11.2023. godine. Na sva pitanja koja stignu prije ili poslije navedenog roka se neće odgovarati. Bitno je napomenuti da Projekat zadržava pravo da ne ponudi odgovor na generalna, nepotpuna i/ili neprecizna pitanja (npr. ukoliko se odgovor na pitanje nalazi u dokumentu Smjernice za podnosioce prijava ili su pitanja već adresirana u sekciji Pitanja i odgovori, i slično), te na pitanja koja se odnose na tehničku pomoć i/ili savjetovanje vezano za pripremu projektnog prijedloga ili prijave.

Svi odgovori na pitanja koji mogu biti relevantni i za ostale podnosioce prijava, redovno će se objavljivati na web stranici projekta https://javnipoziv.undp.ba