Održana prezentacija rezultata i planova za budući period RK „Bosna“ Visoko

U maloj sali Kulturnog centra „Altindag“ večeras (srijeda, 23.juni 2021.godine) je održana prezentacija rada i planova Rukometnog kluba „Bosna“ Visoko. Ovom događaju su prisustvovali sponzori, prijatelji kluba, članovi Uprave, kao i gradske administracije, na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem. Rezultate u protekloj sezoni, ono što se radilo, probleme, ali i planove za naredni period predstavio je predsjednik UO kluba Adnan Delić, a na kraju obraćanja je prezentovao i nove ponude za buduće sponzore.

U ime Grada Visoko prisutne je pozdravio, a onda se i obratio gradonačelnik Mirza Ganić.

–„Želim da istaknem svoje zadovoljstvo jer je klub ostao u Premijer ligi, a bilo je jako teško, meni kao gradonačelniku, jer su svi, oni koji su, a uvijek težim da politiku ne vežem sa sportom i kulturom, ali oni koji su priželjkivali i željeli da klub ispadne, kako bi prvenstveno kazali da je krivac gradska uprava, a s druge strane nije bilo tako, jer ste svi svjedoci da kada se promijenila vlast, da smo zatekli klub u teškom stanju, prvenstveno u smislu rezultata i hvala Bogu zalaganjem nove Uprave, ljudi koji su zaista veliki pratitelji rukometa i koji vole Bosnu uspjeli smo da ostanemo, da se izborimo i da pokažemo da sve ono što je u proteklom periodu bilo takvo kakvo jeste, da možemo da popravimo i da možemo danas doći u ovu situaciju da pravimo lijepu i pozitivnu priču. Sve ono što smo dogovorili na sastancima i realizovali smo, i to odmah. I ovim putem pružam punu podršku novoizabranoj Upravi kluba i nadam se da ćemo u narednim godinama kao Gradska uprava i povećati iznos finansiranja, a mi smo kroz ovih šest mjeseci pokazali da to možemo, hoćemo, želimo i da nećemo štediti finansijska sredstva na sportu, kulturi i onim stvarima koje su zaista od strateškog pitanja naših građana.“ – kazao je između ostalog u svom obraćanju gradonačelnik Ganić, te iskoristio priliku da pozove sve privrednike i prijatelje kluba da se uključe u skladu sa svojim mogućnostima.

Prisutnima se obratila i direktorica kompanije „Vispak“, Nina Bijedić Mujanović, te govorila o benefitima sponzorisanja kluba sa tradicijom kakav je RK „Bosna“ i poručila da će kompanija „Vispak“ i ubuduće biti uz visočki klub.