Počeli radovi na ugradnji termofasade na dvorani „Mladost“

Izlaskom nadzora i uvođenjem izvođača u radove, počela je faza ugradnje termofasade na objektu Kulturno-sportskog centra „Mladost“. Izvođač radova je firma „Fazum gradnja“ d.o.o Ilijaš, a sredstva za ovaj vrijedan projekat u iznosu od 74.178 KM sa PDV-om, obezbijeđena su iz budžeta Grada Visoko za 2021.godinu – izdaci za Program Fonda za zaštitu okoliša Zeničko – dobojskog kantona.

Ovim radovima se povećava energetska efikasnost objekta visočke dvorane, a pored trenutnih radova u dvorani je u proteklom periodu urađeno nekoliko značajnih stvari, koje će poboljšati uslove za sportiste, ali i gledaoce. – U proteklom periodu imali smo unutrašnje radove, rekonstrukciju fitness kluba i Kluba sportskih radnika, kao i zanatsko – molerske radove. Promijenjena su i vrata i prozori na svlačionicama, lakiran parket, a zahvaljujući zalaganju Gradske uprave Visoko i gradonačelnika Mirze Ganića upravo smo počeli sa ugradnjom termofasade, kojom ćemo smanjiti gubitke toplote i energije, ali i promijeniti izgled dvorane, dok će sportisti i gledaoci imati još bolje uslove rada i takmičenja. – kazao je Senahid Bulut, voditelj sportskih aktivnosti djece i omladine.

Pored spomenutih radova, u narednom periodu trebala bi biti promijenjena i rasvjeta u dvorani, a radove na podnoj podlozi bi trebali da budu urađeni u sali „Partizan“.