Početak poduzetničke obuke u okviru projekta „Visoko – Brand of Entrepreneurship – Tradition Innovated“

Početak Prvog modula poduzetničke obuke za prvu grupu učesnica Programa podrške poduzetništvu u Visokom, će seodržati u četvrtak, 20.10.2022. godine s početkom u 09:00 sati u Društvenom centru Visoko (Alije Izetbegovića 27).

Poduzetnička obuka dio je Programa podrške poduzetništvu na području grada Visoko koji se provodi  u okviru projekta “Visoko – Brand of Entrepreneurship – Tradition Innovated”, koji implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Visoko, osnovano kroz projekat“COVID-19 Investment Response” – EU4Business Recovery.

EU4BusinessRecovery projekat podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih učinaka izazvanih pandemijom COVID-19. Projekt pomaže malim i srednjim poduzećima, poljoprivredno-prehrambenim i turističkim subjektima da nastave s poslovanjem i sačuvaju radna mjesta; te podržava poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u pokretanju vlastitog posla.

EU4Business Recovery vrijedan je 13,7 milijuna eura, a zajednički ga sufinanciraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka, a provode GIZ, UNDP i ILO.